Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ TOY ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Γράφει ο Βασίλης Δημητριάδης
Δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης

Επιστολή απέστειλε στην εφημερίδα "Η ΦΩΝΗ του Γέρακα" ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δήμο Παλλήνης (όπως ο ίδιος υπογράφει στην επιστολή του) κ. Νίκος Γαβράς.
Το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής φυσικά παραδίδεται για κρίση στους ίδιους τους αναγνώστες, όμως σε ότι με αφορά οφείλω να απαντήσω επισημαίνοντας στον κ. Γαβρά (τον σύμβουλο του ΚΚΕ όπως υπογράφει και όπως θα τον αποκαλώ στο εξής), κάποια πράγματα που σκόπιμα αποκρύπτει, αλλά και την συνήθη πρακτική τουνα δημιουργεί εστίες θορύβου προκειμένου να συγκεντρώνει την προσοχή πάνω του.


ΣΚΟΠΙΜΑ λοιπόν, αποκρύπτει την δημόσια τοποθέτησή μου στο δημοτικό συμβούλιο ότι το κείμενο ΔΕΝ αφορούσε ούτε τον ίδιο ούτε την παράταξή του, αλλά συγκεκριμένα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών στο διαδίκτυο εναντίον της ΦΩΝΗΣ του Γέρακα και του πρώην διευθυντή της.
Στην δημόσια απαίτησή μου λοιπόν να ανακαλέσει την ανακοίνωση του, αφού ΔΕΝ τον αφορούσε, αρνήθηκε να το κάνει και επέμεινε σε αυτή, στέλνοντας την παράλληλα στην εφημερίδα, ως μία ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το βήμα της, για να με εξυβρίσει με πιο μαζικό τρόπο από αυτόν που δύναται να έχει η παράταξή του (αφενός) και βεβαίως να χρησιμοποιήσει το βήμα της εφημερίδας απαιτώντας (!!!) την δημοσίευση των θέσεων του ΚΚΕ στα τοπικά θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Και όλο αυτό το κείμενο το οποίο μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, είχε ως αφορμή μία παράγραφο λίγων λέξεων από κείμενό μου το οποίο δημοσιεύτηκε στη ΦΩΝΗ του προηγούμενου μήνα και που το... ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΠΙ ΛΕΞΗ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ!
Δηλαδή: «το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ψήφισαν όλες οι παρατάξεις, πλην του κ. Γαβρά που αποχώρησε και του…».
Πέρα από τους λόγους και το παρασκήνιο της αποχώρησης του δημοτικού σύμβουλου του ΚΚΕ από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, (όταν κάποιος δεν είναι παρών τότε... συνήθως έχει αποχωρήσει), που προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο, αλλά όμως περιγράφει λεπτομερώς στο κείμενό του, εγώ θα επισημάνω ότι στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρθηκα και μόνο στο γεγονός, το οποίο είναι ότι... αποχώρησε. Αυτό δεν αλλάζει είναι μία πραγματικότητα και αν του δημιούργησε κάποιο παραταξιακό πρόβλημα μου είναι τελείως αδιάφορο.
Με αποκαλεί όμως "λιβανιστίρι" της δημοτικής αρχής, προσπαθώντας προφανώς να με προσβάλει δημόσια σε προσωπικό επίπεδο και να με μειώσει ως μία πολιτική παρουσία μάλλον ενοχλητική για τον ίδιο και την παράταξή του. Κατ΄ αρχήν θα επισημάνω ότι εκφράζεται στο πρόσωπό μου μία ανεξήγητη αντιπάθεια από ένα άνθρωπο και συμπολίτη που προσωπικά μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής. Και αυτό εξακολουθεί να μην αλλάζει παρά την υβριστική προς το πρόσωπό μου επιστολή του.

Κατόπιν θα του υπενθυμίσω, ότι εγώ ανήκω πράγματι σε μία παράταξη η οποία πριν από ελάχιστους μήνες εξελέγη με ποσοστό 64%!
ΔΕΝ ανήκω στην παράταξη του ΚΚΕ ώστε να συμφωνούμε πολιτικά!
Ελπίζω να... μου συγχωρέσει το γεγονός αυτό!
Προσωπικά έχω τιμηθεί από τους συμπολίτες μου με το να με εκλέξουν δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας και ο ίδιος οφείλει να σέβεται και τους συναδέλφους του και τις επιλογές των συμπολιτών του, όσο και αν δεν του άρεσαν του ίδιου και του κόμματος (ΚΚΕ) που εκπροσωπεί.
Έχω κάθε δικαίωμα (όπως όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι) να υπερασπίζομαι την παράταξή με την οποία εκλέχτηκα, χωρίς την... άδειά του ΚΚΕ ή του μοναδικού δημοτικού συμβούλου του στο Δήμο Παλλήνης...
Υπερασπίζομαι τις θέσεις και την πολιτική μίας δημοτικής παράταξης στην πόλη μου και στην τοπική κοινωνία, κάτι απόλυτα λογικό και θεμιτό.
Ο ίδιος ο κ. Γαβράς, χαρακτηρίζει εμένα "λιβανιστήρι", ενώ παράλληλα υπερασπίζεται τις θέσεις του, που -ως κερασάκι σε τούρτα- κλείνουν υπερήφανα με την υπογραφή του ως..."δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δήμο Παλλήνης"!!! προσθέτοντας και την υποκρισία στις μεθόδους αντιπαράθεσης που χρησιμοποιεί.
Στη δική μου περίπτωση κάτι τέτοιο είναι αθέμιτο ενώ στην δική του περίπτωση... θεμιτό...

Για τον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ στο Δήμο Παλλήνης, η σχέση του με την Τοπική αυτοδιοίκηση περιορίζεται στην μεταφορά πολιτικών οδηγιών του κόμματός του με μία περίεργη λογική που αναδεικνύει αυτομάτως τους δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ σε "αγωνιστές", "διαφωτιστές" ή ποιος ξέρει τι άλλο όρο κομματικά (γι αυτούς) τιμητικό.
Όλοι οι άλλοι που υπερασπίζονται άλλες -διαφορετικές- πολιτικές θέσεις είναι απλώς "λιβανιστήρια" και "αντιδραστικοί" ενδεχομένως δε και εχθροί του κόμματος και των μελών του!
Μήπως κύριε δημοτικέ σύμβουλε του ΚΚΕ στο Δήμο Παλλήνης το επόμενο βήμα και απαίτησή σας θα είναι να… απαγορευτούν οι θέσεις με τις οποίες δεν συμφωνείτε κατά τα προσφιλή σας (ενδεχομένως Σταλινικά) πρότυπα;
Μήπως αγαπητέ συνάδελφε δημοτικέ σύμβουλε του ΚΚΕ στο Δήμο Παλλήνης κάπου εκεί θα πρέπει να αναζητήσεις και τους λόγους της εξαιρετικά μικρής -κοινωνικά και πολιτικά- επιρροής της παράταξης σας;
Τελειώνοντας λοιπόν αυτή την απάντηση μου, γιατί επί της ουσίας της επιστολής απάντησα πολιτικά στην σχετική ψηφοφορία, (εκτός και αν μου το απαγορεύει και αυτό ο σύμβουλος του ΚΚΕ στο δήμο Παλλήνης), θα του επισημάνω τα παρακάτω, για να τα έχει υπόψη του όταν θα εξυβρίσει ή όταν θα προσπαθήσει να λεονταρίσει άλλη φορά:
·      "Αγώνας" ΔΕΝ σημαίνει "βρίζω" και ειδικά όσο αφορά ένα "αριστερό" κόμμα, η χρήση μεθόδων Γκαίμπελς για την επικοινωνία των θέσεών του είναι ανεπίτρεπτη...
·      Η λέξη "απαιτώ" του επιστρέφεται ως απαράδεκτη!
·      Ο κ. μοναδικός σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δήμο Παλλήνης, να απαιτεί εκεί που έχει την εξουσία και την εκλογική δύναμη να το κάνει. Όχι έντυπα, όχι εκλεγμένους θεσμικούς λειτουργούς που δεν ανήκουν στην παράταξή του!
·      Να ανατρέξει στα λεξικά (οποιοδήποτε) και να ξαναδιαβάσει τι σημαίνει "βρίζω"
Βρισιά είναι ο μειωτικός χαρακτηρισμός σε προσωπικό επίπεδο όπως αυτός που χρησιμοποιεί εναντίον μου. Δεν είναι καμία λέξη από τις παρακάτω που ο ίδιος μας υπενθυμίζει στο κείμενό του τις οποίες και επαναλαμβάνω: «το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ψήφισαν όλες οι παρατάξεις, πλην του κ. Γαβρά που αποχώρησε και του…».

Παραθέτω παρακάτω ΑΥΤΟΥΣΙΑ 
την επιστολή του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ κ. Γαβρά:


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΚΟΥ ΓΑΒΡΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Προς εφημερίδα «Η Φωνή του Γέρακα»
Τα λιβανιστήρια της Δημοτικής Αρχής, όχι απλά δεν έχουν όρια, δεν έχουν κανένα όριο.
Ένα από αυτά τα λιβανιστήρια είναι και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος αρθρογραφεί στις σελίδες της εφημερίδας σας. Στο άρθρο του με τίτλο «Μικροψυχία μέχρι… Α- νοησίας», στο φύλλο του Φεβρουαρίου 2015, ο κ. Δημητριάδης αναφέρεται σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, της 15- 1- 2015 (10 μέρες πριν τις εκλογές), για την αποχέτευση.
Ξεπερνώ τις βρισιές που με λούζει (λόγω ασυναρτησιών), και πάω παρακάτω, που γράφει:
«το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ψήφισαν όλες οι παρατάξεις, πλην του κ. Γαβρά που αποχώρησε και του…».

Θυμίζω στον κ. Δημητριάδη ότι στην τοποθέτησή μου κατά την συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου:

1) Διαφώνησα με το περιεχόμενο της ανοιχτής επιστολής του Δήμαρχου

2) Χαρακτήρισα την ίδια τη συνεδρίαση «προεκλογικό σόου»

3)Κατάγγειλα το «σόου» σαν επιχείρηση αποπροσανατολισμού του παλληνιώτικου λαού εν’ όψη των βουλευτικών εκλογών

4) Επιχειρηματολόγησα γιατί διαφωνώ με την λύση «Ψυτάλλεια»

5) Ανάδειξα, κατά τη δική μου άποψη, τους αίτιους του προβλήματος

6) Διαφώνησα με το ψήφισμα που πρότεινε ο Δήμαρχος

7) Διατύπωσα ολοκληρωμένη πρόταση- θέσεις διεκδίκησης λύσης με όρους κινήματος, την οποία επιγραμματικά σας αναφέρω:

Α) Η διαχείριση λυμάτων και υδάτινων πόρων της Αττικής να εκτελείται από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Διαχείρισης, στο πλαίσιο ενός φιλολαϊκού, φιλοπεριβαντολλογικού κεντρικού σχεδιασμού. Θα αξιοποιεί το σύνολο των υδάτινων πόρων, των επεξεργασμένων εκροών των ΚΕΛ, της λυματολάσπης, του βιοαερίου.

Β) Πλήρης κρατική χρηματοδότηση της μελέτης, της κατασκευής και της λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου και των ΚΕΛ.

Γ) Το κάθε ΚΕΛ να καλύπτει τον μεγαλύτερο, κατά το δυνατόν, αριθμό Δήμων (οικισμών), με κριτήρια χωροθέτησης την ελαχιστοποίηση της όποιας όχλησης από τη λειτουργία του. (Η λύση, να διαχειριστή ο κάθε Δήμος τα δικά του λύματα, εξυπηρετεί τις στρατηγικές της Ε.Ε., ώστε να μεταθέτει τις ευθύνες στους Δήμους και το κόστος στις λαϊκές οικογένειες).

Δ) Αποκλεισμός των επιχειρηματιών από την λειτουργία των εγκαταστάσεων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων.

Λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης, πήγα στον Πρόεδρο του ΔΣ και στον Δήμαρχο και τους δήλωσα: «Θα φύγω λόγω προσωπικού προβλήματος. Να με θεωρήσετε ότι παραβρίσκομαι στην ψηφοφορία και η ψήφος μου είναι ΚΑΤΑ (ΟΧΙ). Ο Δήμαρχος μου είπε: «Θέλω να βγει ομόφωνα το ψήφισμα». Του απάντησα: «Έχω τοποθετηθεί αρνητικά στο ψήφισμα. Διατύπωσα την πρόταση του Συνδυασμού μας και αρνητική θα μετρήσεις την Ψήφο μου». Μετά από αυτό έφυγα.

Δεν έφυγα λοιπόν για να αποφύγω την ψηφοφορία. Αν δεν γνωρίζετε να σας πληροφορήσω ότι, στα τέσσερα χρόνια που είμαι Δημ. Σύμβουλος:
§ Δεν έχω αποχωρήσει ποτέ από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
§ Σε κάθε συνεδρίαση και από την αρχή ως το τέλος της βρίσκομαι στη θέση μου. Παρακολουθώ όλες τις εισηγήσεις και τοποθετήσεις. Διατυπώνω τις δικές μου απόψεις.

Απευθύνομαι στο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρακα «Η ΠΗΓΗ», υπεύθυνου έκδοσης της εφημερίδας «Η Φωνή του Γέρακα» και απαιτώ. Η επιστολή μου αυτή να δημοσιευτεί στην εφημερίδα σας, προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Αν μου επιτρέπεται να σας κάνω μία παρατήρηση:
Όταν φιλοξενείται κάποιο κείμενο στην εφημερίδα σας, τουλάχιστον να διασταυρώνετε την ακρίβεια των στοιχείων. Ακόμα, αν δεν υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα, είναι καλύτερη η σιωπή, παρά οι βρισιές.
Σε κάθε περίπτωση, αν ο στόχος ήταν να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας ότι εγώ καταψήφισα την πρόταση του Δήμαρχου, το δίκαιο θα ήταν να μου δώσετε χώρο και δικαίωμα να παραθέσω τις προτάσεις- θέσεις που διατύπωσα στο Δημ. Συμβούλιο, τις οποίες ο κ. Β. Δημητριάδης, όπως και οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι καταψήφισαν.

Νίκος Γαβράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου