Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Λαϊκης Επιτροπής Παλλήνης για το κτήμα Καμπά (υπόθεση REDs)

laepalinis.blogspot.gr laepalinis@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ)συζητήθηκε, για μια ακόμα φορά, η διεκδίκηση της εταιρίας «REDS Α.Ε.», (Μπόμπολας), περίπου 4.000.000 ευρώ από το Δήμο Παλλήνης. Τα χρήματα αυτά διεκδικεί και δέσμευσε η REDS, (υπάρχει δικαστική απόφαση), σαν αποζημίωση των 8.842 τ.μ., τα οποία ο πρώην Δήμος Παλλήνης πήρε, πέραν όσων δικαιούταν σαν εισφορά σε γη, κατά την ένταξη στο σχέδιο πόλης του τριγώνου Καμπά.

Οι «συνεννοήσεις» των τότε Δημοτικών αρχών και των Δημοτικών Συμβουλίων με τα μεγάλα συμφέροντα, αλλά και οι παράνομες χαριστικές «τακτοποιήσεις» ορισμένων, έχουν σαν αποτέλεσμα την ζημιά του Δήμου. Των δημοτών δηλαδή. Γιατί τα χρήματα αυτά δεν προκύπτουν από τις «πλούσιες επιχορηγήσεις « του κράτους, αλλά από τη φοροαφαίμαξη που επιβάλλει η Δημοτική αρχή και η πλειοψηφία του ΔΣ στους πολίτες.

Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε, «να σταλεί ο φάκελος με όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα». Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης φαίνεται ότι βιάστηκε να υιοθετήσει την εισήγηση του Δημάρχου. Στο τέλος «τα βρήκαν» όλοι μαζί, εκτός από το Δημοτικό Σύμβουλο του ΚΚΕ κ. Νικο Γαβρά. Μάλιστα , Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας πρότεινε στον κ. Σπ. Κωνσταντά, να αποσύρει τη μήνυση κατά του Δημάρχου, αφού δε θα στείλουν το φάκελο στον εισαγγελέα!!!

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ πρότεινε στο ΔΣ:

  1. Να αναζητηθούν οι ευθύνες και να αποδοθούν 
  2. Να συνεχιστεί η δικαστική διεκδίκηση ώστε να μην πληρώσει ο Δήμος τα 4.000.000 ευρώ 
  3. Επειδή όμως τα μεγάλα συμφέροντα δεν κάνουν κόπο. Έχουν τρόπο… 
  4. Να ενημερωθούν όλοι οι φορείς της περιοχής και οι δημότες 
Να διεκδικηθεί παράλληλα : 
  • Να μην επιστραφούν στη REDS τα 8.842 τ.μ. 

  • Να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία το κτήμα της REDS, (πρώην Καμπά), το στρατόπεδο Λάμπρου, ο Λόφος Λεβίδη, ο Λόφος Κεραίας, το πάρκο της Ανθούσας, όπως και το γήπεδο με τους γύρω χώρους και λοιποί μεγάλοι ελεύθεροι χώροι. 

Τις παραπάνω προτάσεις καταψήφισαν όλες οι άλλες παρατάξεις.

Η Λαϊκή Επιτροπή Παλλήνης καλεί το λαό του Δήμου μας να απομονώσει αυτούς που στο όνομα, «του καλού του τόπου» υπηρετούσαν και υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα. Μαζί με την Λαϊκή Επιτροπή Παλλήνης να αγωνιστούμε για να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία τα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.