Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

"Ο Καραγκιόζης και τα χαράτσια" και... πολλά πολλά παιδικά γέλια!!!

Γράφει ο Βασίλης Δημητριάδης
Διευθυντής της ΦΩΝΗΣ του Γέρακα - Δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης

Μία παράσταση Καραγκιόζη που είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω σήμερα το βράδυ στο Οινοποιείο Πέτρου στην Παλλήνη, με έκανε μετά από πολύ καιρό να γελάσω, ξέρετε με εκείνο το γέλιο που βγαίνει αυθόρμητα και σου δίνει ζωντάνια. 
Σάββατο βράδυ ξεκίνησα για το Οινοποιείο μετά από την πρόσκληση της Ομάδας Γυναικών Παλλήνης, Ανθούσας και Γέρακα, μία συλλογικότητα η οποία είναι μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Θεώρησα πως ήταν κάτι που χρώσταγα στον εαυτό μου, μετά την μεγάλη παράλειψή μου να μην παρακολουθήσω την προηγούμενη εκδήλωση της ίδιας ομάδας, το αφιέρωμα στον μεγάλο μας ηθοποιό και αγωνιστή Μάνο Κατράκη.


Βρέθηκα λοιπόν να παρακολουθώ μέσα σε ένα γεμάτο από παιδικές φωνές Οινοποιείο Πέτρου, μία παράσταση του Καραγκιόζη, από ένα θίασο σκιών που τον αποτελούσαν νέοι άνθρωποι όπως είδα (και χάρηκα ιδιαίτερα), που συνεχίζουν την παράδοση του θεάτρου σκιών. Και τη συνεχίζουν μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες όπου ο Έλληνας ήρωας με τις έξυπνες ατάκες και τα ευρηματικά αστεία, ο Καραγκιόζης και η παρέα του δηλαδή, έχουν σε μεγάλο βαθμό αντικατασταθεί από διάφορα αποκρουστικά και γλειώδη κινούμενα σχέδια "υπερηρώων" και άλλες "αμερικανιές" κάθε είδους που κάθε άλλο παρά διαπαιδαγωγούν ή -ακόμα περισσότερο- διασκεδάζουν παιδιά. 

Στο Οινοποιείο Πέτρου όμως τα πράγματα ήταν αλλιώς. Για ένα δίωρο περίπου βρέθηκα να γελάω με την καρδιά μου. Ο διάλογος του "Καραγκιόζη" με τα παιδιά ήταν συνεχής και τα μηνύματα της παράστασης επίκαιρα. Κάτι που δείχνει ότι ο Καραγκιόζης μπορεί να είναι και διαχρονικός και κυρίως αιχμηρός, πέρα από διδακτικός... πάντα όμως διασκεδαστικός!
Συγχαρητήρια λοιπόν στους συντελεστές και εύχομαι καλή συνέχεια στις δραστηριότητές τους.

Υ/Γ: Αξίζει να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο... Προσωπικά προτείνω να το διαβάσετε στα παιδιά σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.