Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Σε εξέλιξη οι προγραμματισμένες εποχιακές εργασίες στο Δήμο Παλλήνης

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την εποχή οι προγραμματισμένες και επαναλαμβανόμενες σε τακτά διαστήματα, εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης των δημοτικών πάρκων, οικοπέδων, σχολικών χώρων παιδικών χαρών, πεζοδρομίων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων από συμβεβλημένους ιδιώτες και με ίδια μέσα. 
Η Δημοτική υπηρεσία, πρασίνου επιπλέον, φροντίζει για τον ευπρεπισμό και καθαρισμό των εκατοντάδων κοινόχρηστων σημείων στα 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα του Δήμου Παλλήνης, με πολλά από αυτά εκτός σχεδίου ή υπό ένταξη με ότι αυτό σημαίνει για την μη ελεγχόμενη φυσικά εποχιακή βλάστηση η οποία «θέριεψε» από τις φετινές βροχοπτώσεις. Όπως γνωρίζουμε, κάθε χρόνο στο δήμο μας υλοποιείται ένα τεράστιο και σε μέγεθος και σε κόστος έργο, από το οποίο ο κάθε ένας από εμάς βλέπει συνήθως μόνο... ένα μικρό του μέρος.

Και θα υπεθυμίσουμε ότι δεν είναι φυσικά μόνο αυτή η παράμετρος που χρήζει αντιμετώπισης. 

Το χειμώνα, τα διάφορα νεροφαγώματα και οι λακκούβες στο οδικό δίκτυο πολλαπλασιάζονται και είναι αδύνατη η μόνιμη επούλωσή τους. Συνήθως το πρόβλημα αντιμετωπίζεται τοπικά κατ΄ αρχήν με ίδια μέσα, όμως η οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος έρχεται μέσα από επίσης έγκαιρα προγραμματισμένα έργα οδοποιίας και επισκευής οδοστρωμάτων. Μεγάλο, το μεγαλύτερο, κομμάτι της δραστηριότητας του επίσης, είναι η καθαριότητα η οποία συνεχώς βελτιώνεται αλλά και η διαχείριση και ο συντονισμός ενός μεγάλου μεγάλου αριθμού εργαζομένων και του στόλου οχημάτων. Στόχος είναι στην καθημερινότητά του ο Δημότης νιώθει δίπλα του ολόκληρο τον μηχανισμό του Δήμου έτοιμο να τον εξυπηρετήσει. 

Γενικά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός που δεν σταματά ποτέ να εργάζεται είτε όταν υπάρχει χιονόπτωση, είτε βροχοπτώσεις είτε στους θερινούς μήνες με την φροντίδα των κοινωφελών χώρων και βεβαίως με την πολιτική προστασία.

Ένα ακόμη πρόβλημα που συναντάμε καθημερινά είναι οι βανδαλισμοί της δημοτικής περιουσίας. 

Και οι βανδαλισμοί έχουν διάφορες μορφές. Από ένα μουτζούρωμα επιφανειών με ακατανόητα συνθήματα και υπογραφές, μέχρι και την καταστροφή της δημοτικής περιουσίας, όπως π.χ οι παιδικές χαρές, οι πλατείες και γενικά οτιδήποτε βρεθεί μπροστά στους καταστροφείς. Δυστυχώς το πρόβλημα αυτό τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και οι δράστες συνεχίζουν να είναι άγνωστοι. 


Οι άγνωστοι αυτοί όμως κυκλοφορούν ανάμεσά μας ατιμώρητοι και συνεχίζουν τους βανδαλισμούς, οι οποίοι κοστίζουν πολύ ακριβά στο Δήμο μας, (δηλαδή στους δημότες).

πηγή: Η ΦΩΝΗ του Γέρακα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.