Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «FOLLOWGREEN ACTION»

FOLLOWGREEN ACTION

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «FOLLOWGREEN ACTION»

Άνοιξε η Πλατφόρμα Ψηφοφορίας !
Ψήφισε τώρα το αγαπημένο σου προσχέδιο. Κέρδισε πόντους !

O Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιούν τον καινοτόμο Περιβαλλοντικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Follow Green Action» μέσα από τη Δημοτική Πλατφόρμα Ανακύκλωσης www.followgreen.gr/pallini, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.
Η δράση Περιβαλλοντικός Εικαστικός Διαγωνισμός «Follow Green Action», πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 39 ομάδων μαθητών από 13 Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Παλλήνης, από τα οποία τα 9 είναι γυμνάσια και τα 4 Λύκεια σε ένα σύνολο 229 μαθητών και μαζί με τη δράση του Σχολικού Μαραθώνιου Ανακύκλωσης των 15 Δημοτικών σχολείων του Δήμου Παλλήνης, στοχεύουν συνδυαστικά στην ολοκληρωμένη ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για την ανακύκλωση.
Οι μαθητές, με τη καθοδήγηση νέων καλλιτεχνών αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των σχολείων τους ανέπτυξαν ζωγραφικά προσχέδια κάδων με θέμα την ανακύκλωση. Τις επόμενες εβδομάδες κάδοι του δήμου θα ζωγραφιστούν από τους μαθητές προκειμένου να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του Δήμου και να δοθούν προς χρήση στο κοινό. Με τον τρόπο αυτό η σχολική κοινότητα δραστηριοποιείται για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ενώ παράλληλα συμμετέχει στην προσπάθειά μας να ομορφύνουμε την πόλη μας!
Όλα τα προσχέδια των μαθητών έχουν αναρτηθεί ανώνυμα στη Δημοτική Πλατφόρμα Ανακύκλωσης . Οι επισκέπτες και τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας μπορούν να ψηφίσουν το αγαπημένο τους προσχέδιο στη διεύθυνση www.followgreen.gr/pallini/Vote/Single/Περιβαλλοντικός-Μαθητικός-Διαγωνισμός-FollowGreen-Action . Τα εγγεγραμμένα μέλη της πλατφόρμας - κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης - θα δίνουν 10 πόντους προτίμησης στο προσχέδιο της επιλογής τους και θα λαμβάνουν 50 πόντους επιβράβευσης για τη στήριξη της προσπάθειας των μαθητών, ενώ οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν και αυτοί να ψηφίσουν το προσχέδιο της αρέσκειας τους, δίνοντας 1 πόντο προτίμησης. 

Η ψηφοφορία θα είναι ανοικτή έως την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 και o καθένας μπορεί να ψηφίσει μόνο μία φορά για 1 εκ των 39 προσχεδίων.

Στις 28 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα και ώρα 10.30 έως 13.30 θα βραβευτούν τα τρία (3) προσχέδια που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους προτίμησης καθώς και όλα τα συμμετέχοντα στο διαγωνισμό σχολεία συμπεριλαμβανομένων και του Σχολικού Μαραθώνιου Ανακύκλωσης. Στον υπαίθριο χώρο του πολιτιστικού οι παρεβρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών, να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση « Λούνα Παρκ» της Ανακύκλωσης να παρακολουθήσουν ενεργά την συναυλία Jazz με ανακυκλώσιμα υλικά από το μουσικό σχήμα Voyage Jazz Group του Αλέξανδρου Χρηστίδη.

Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους γονείς, να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών ψηφίζοντας τα προσχέδια του Περιβαλλοντικού Εικαστικού Διαγωνισμού «Follow Green Action» ή δωρίζοντας πόντους στο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης μέσα από τη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης.

Όλοι μαζί στην δράση για το Περιβάλλον !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.