Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμος Παλλήνης: Ανανεώθηκε το πρόγραμμα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα αδέσποτα ζώα. - Συμμετοχή του Δήμου μας, στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη φιλοζωία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των ζώων

Αγάπη για τα ζώα και σεβασμός για τον άνθρωπο Ο Δήμος Παλλήνης είναι ένας από τους πρώτους δήμους της χώρας μας που υλοποίησε και συνεχίζει να υλοποιεί με επιτυχία ολοκληρωμένο πρόγραμμα φροντίδας για αδέσποτα ζώα. Από το 2008 έχει στελεχωθεί ειδικό τμήμα που εφαρμόζει το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων, στοχεύοντας αφενός στην καταγραφή του αριθμού τους και αφετέρου στην ποιοτική συμβίωσή τους με τους ανθρώπους, μέσα από δράσεις εμβολιασμού, στείρωσης και αποπαρασίτωσης. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι ουσιαστικά η κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών που ολοκληρώνεται με την υιοθεσία των ζώων, αλλά και την αποτροπή της εγκατάλειψής τους. Είναι πεποίθησή μας ότι τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας και με ευαισθησία τους την προσφέρουμε. Με το πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα, προσφέρουμε την σωστή φροντίδα στους τετράποδους φίλους μας και παρέχουμε ασφάλεια στους δρόμους για τους κατοίκους της πόλης μας.

Σε συνεργασία με το Νοσοκομείου Ζώων Αθηνών Πικερμίου (21ο χλμ Λ. Μαραθώνος – Πικέρμι) παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα αδέσποτα της περιοχής το οποίο τα παραλαμβάνει, τα περιθάλπει και στη συνέχεια τα επανατοποθετεί στο Δήμο.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος αφορούν σε:

  • περισυλλογή
  • καταγραφή
  • εμβολιασμό
  • στείρωση
  • περίθαλψη
  • υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων
Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων, ζητάμε την ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Έτσι αν εντοπίσετε ένα αδέσποτο ζώο το οποίο δεν φέρει ειδικό περιλαίμιο, είναι άρρωστο ή τραυματισμένο, απευθυνθείτε στα τηλέφωνα : 210 6604666 και 2106604624 ώστε να καταγραφεί το περιστατικό και να προχωρήσει η διαδικασία.

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη φιλοζωία

Ο Δήμος Παλλήνης συμμετέχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη φιλοζωία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των ζώων, με διαλέξεις ευαισθητοποίησης στα δημοτικά σχολεία της πόλης μας και με ενημερωτικά φυλλάδια.
Η νέα εκστρατεία αφορά στην καταπολέμηση της εγκατάλειψης σκύλων στα Βαλκάνια(11 χώρες) και απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε σχολεία, καταστήματα κατοικίδιων ζώων και ιδιώτες κτηνιάτρους. Τα βασικά μηνύματα της εκστρατείας είναι η μείωση των εγκαταλελειμμένων σκύλων και η υπεύθυνη ιδιοκτησία, όχι μόνο προς το συμφέρον των σκύλων και της ευημερίας τους, αλλά προς το συμφέρον των κοινωνιών.

Πατήστε στην εικόνα για να διαβάσετε το έντυπο του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των ζώων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.