Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ελλάδα του Ογδόντα (80s) στην "Τεχνόπολη" με τη συμμετοχή του Συλλόγου ΠΗΓΗ

Πως ζούσαν οι άνθρωποι στη δεκαετία του 80; Ποιες ήταν οι ασχολίες τους; Τα επαγγέλματα, οι συνθήκες εργασίας, οι οικιακές συσκευές, τα καταναλωτικά αγαθά, η μόδα, η διασκέδαση, οι ανησυχίες των νέων της εποχής; Τι βιβλία διάβαζαν, ποιες ταινίες έβλεπαν, τι μουσική άκουγαν, ποια ήταν τα παιχνίδια των παιδιών;

Όλα αυτά θα αναβιώσουν, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, από τα τέλη Ιανουαρίου, μέχρι τέλη Μαρτίου 2017, η οποία ετοιμάζεται στην Τεχνόπολη, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Δεκατρία περίπτερα, με διαφορετικό θέμα το κάθε ένα, θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες, σε ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, όπου η ηλεκτρονική τεχνολογία δεν είχε μπει στη ζωή μας, επηρεάζοντας τις μετακινήσεις, τις συσκευές, την ενημέρωση, την επικοινωνία, την ψυχαγωγία.

Ο Δρ. Κώστας Κατσάπης, Ιστορικός, Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι συμπολίτης μας και έχει αναλάβει να παρουσιάσει πως ήταν ο Γέρακας, τη δεκαετία του ’80, όταν ακόμα, ήταν ένα λαϊκό εξοχικό προάστιο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρακα «Η ΠΗΓΗ», εκτιμώντας ότι είναι μία εξαιρετική πρόταση πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ζητά τη συνεργασία των μελών του Συλλόγου, των φίλων και των συμπολιτών, προκειμένου να εμπλουτισθεί το περίπτερο που αφορά στην πόλη μας, με τεκμήρια της εποχής.

Αντικείμενα προς αναζήτηση: 
Οικιακά χρηστικά σκεύη, εργαλεία, διαφημιστικά αντικείμενα, ηλεκτρικές μικροσυσκευές, συσκευασίες από καλλυντικά και διατροφικά προϊόντα, ερασιτεχνικά videos από γάμους, βαφτίσεις, οικογενειακές γιορτές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ραδιόφωνα, ραδιοκασετόφωνα, φορητά πικ-απ , κοσμήματα, αξεσουάρ, δίσκους βινυλίου, κασέτες και γενικά, ότι προέρχεται από εκείνη την εποχή.

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, πως, οτιδήποτε μας διαθέσουν, θα χρησιμοποιηθεί με απόλυτο σεβασμό, όπως αρμόζει σε οικογενειακά κειμήλια και θα διασφαλισθεί οπωσδήποτε, η μεταφορά και η ακεραιότητά του από τους διοργανωτές.

Καταληκτική ημερομηνία συγκέντρωσης αντικειμένων 31 Οκτωβρίου 2016

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο Σύλλογο ΠΗΓΗ
Έβρου 25 κάθε Τετάρτη μετά τις 19:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 66 10069 (λειτουργεί αυτόματος τηλεφωνητής)

Επίσης, για πληρέστερη ενημέρωση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα (http://www.gr80s.gr/)

Με τιμή,

Το Δ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.