Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσου Αθανασίου στο Δημαρχείο Παλλήνης - Η θέση του Βουλευτή για την αποχέτευση λυμάτων στο Δήμο μας
Τον Δήμαρχο του Δήμου Παλλήνης κ. Αθανάσιο Ζούτσο επισκέφθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, ο Βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Νάσος Αθανασίου στο πλαίσιο των τακτικών ενημερωτικών συναντήσεων του με τους Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το ζήτημα της αποχέτευσης καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις που το χαρακτηρίζουν.

Για το σοβαρό αυτό θέμα ο κ. Νάσος Αθανασίου δήλωσε:

«Όταν από το 1980 το σύνολο του Γέρακα (το 43% του οποίου ήδη αποχετεύεται) και η Κάντζα του Δήμου Παλλήνης συμπεριλαμβάνονται στις αποχετευόμενες περιοχές με αποδέκτη λυμάτων το ΚΕΛ Ψυτάλλειας – η πρόβλεψη περιέχεται στο Ν.1068/1980 - η άρνηση υλοποίησης του σχεδιασμού που αφορά το υπόλοιπο μισό του Καλλικρατικού Δήμου Παλλήνης, συνιστά περιφρόνηση του νόμου και της κοινής λογικής, απαξίωση της ΕΥΔΑΠ και φαλκίδευση δικαιωμάτων δεκάδων χιλιάδων πολιτών του Δήμου Παλλήνης.Ο Δήμος Παλλήνης και ειδικότερα η σημερινή Δημοτική του Αρχή, ανταποκρινόμενη στην επιτακτική ανάγκη να επιλυθεί ένα πρόβλημα τριάντα και πλέον ετών, αποδέχτηκε την απόφαση της ΕΥΔΑΠ για αποχέτευση των ακαθάρτων λυμάτων για το σύνολο του Δήμου στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας, εξασφάλισε την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου του με πόρους του ΕΣΠΑ, και για περισσότερο από ένα χρόνο περιμένει την έγκριση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που συντάχθηκε από την ΕΥΔΑΠ.
Αδυνατώ να ερμηνεύσω την παράλογη αλλά και άνομη άρνηση της απερχόμενης ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ να δώσει ένα οριστικό τέλος στο χρονίζον ζήτημα αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης, όταν μάλιστα αυτό βρίσκεται στην τελευταία φάση ολοκλήρωσης.
Οι ευθύνες της –όπως και όλης της συγκυβέρνησης- είναι μεγάλες και εκτιμώ ότι θα αξιολογηθούν αναλόγως από τους πολίτες του Δήμου Παλλήνης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Σε ότι με αφορά, δεσμεύομαι να καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί η ήδη δρομολογημένη λύση από την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.»

Σχόλιο του Διευθυντή της ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ:
Είναι σαφές ότι αποτελεί τουλάχιστον αστειότητα, όταν βλέπουμε τα δύο "αιώνια" κόμματα των οποίων οι κυβερνήσεις Σημίτη/Λαλιώτη, Καραμανλή/Σουφλιά, μέχρι και σήμερα, με τις... μικτές τους εκδόσεις, να κόπτονται με τόσο πάθος για την αποχέτευση των Μεσογείων. 
Δηλαδή για το αυτονήτο δικαίωμα μιας περιφέρειας, να λειτουργεί δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων! Μέσω των κατά τόπους εκπροσώπων τους μάλιστα, με δημαγωγικό καθαρά τρόπο, για άλλη μια φορά εμπαίζουν τους δημότες, προσπαθώντας τις -δικές τους- ευθύνες δεκαετιών, να τις ρίξουν σε άλλες πλάτες. Η παραπάνω δήλωση του Βουλευτή κ. Αθανασίου έρχεται να προστεθεί ως μία σημαντική ενίσχυση στον αγώνα για την επικράτηση της... απλής λογικής και εκτιμώ ότι δικαιώνει τον δήμο μας και τις προσπάθειες που έχουν γίνει και που βρίσκονται μισό μόλις βήμα από την υλοποίηση! 

Β.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου