Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Η ταινία του 1ου Γυμνασίου Γέρακα "Ο Αθλητισμός είναι ζωή", στη ΝΕΡΙΤ

H ταινία του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, "Ο Αθλητισμός είναι ζωή", επελέγη ανάμεσα σε 40 άλλες, από τη Δ/νση Σωματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για να προβληθεί στη ΝΕΡΙΤ, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 9:30π.μ, στην εκπομπή "Κοινωνικό Σχολείο". Η ταινία αυτή δημιουργήθηκε το Σχ. Έτος 2012-2013 στο πλαίσιο του προγράμματος "Βιντεομουσεία" και προβλήθηκε σε δύο Φεστιβάλ: στο "Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Νέους" και στο "Πες το με εικόνες". 
Το πρόγραμμα των Βιντεομουσείων, που υλοποιήθηκε με τη στήριξη της Δ/θμιας Δ/νσης Σπουδών Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με την εταιρεία ΚΑΡΠΟΣ,  αποτελούσε  μια πρόταση οπτικοακουστικής παιδείας για νέους και μια ευκαιρία για να αποτυπώσουν οι μαθητές του προγράμματος τα θέματα της δικής τους κουλτούρας που πιστεύουν ότι αξίζει να διασωθούν σε ένα φανταστικό μουσείο του μέλλοντος μέσω μιας ολιγόλεπτης ταινίας. 
Η ταινία είναι ντοκυμαντέρ με θέμα το πώς βιώνουν τα παιδιά τον ελεύθερο χρόνο τους μέσω των αθλητικών δραστηριοτήτων . Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Γέρακα στο 1ο Αθλητικό Κέντρο και συγκεκριμένα στα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τέννις, στο Αθλητικό Κέντρο του Handball και στο Κολυμβητήριο  Athina. Πολύτιμος συνεργάτης ο κινηματογραφιστής Δαμιανός Βογανάτσης.
10 ώρες γυρίσματα  για 5' ταινία. Τελικά άξιζε τον κόπο!
Υπέυθυνη καθηγήτρια
Περτσινίδου Κορίννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου