Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την αποχέτευση με την παρουσία κομμάτων - υποψηφίων - Δεσμεύσεις από όλους!

Σε μία πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, με την παρουσία μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Ζούτσος έφερε προ των ευθυνών τους όλους όσους αυτή τη στιγμή αδιαφορούν και μεταθέτουν στις καλένδες (όπως έκαναν πάντα) οποιαδήποτε λύση για αποχέτευση λυμάτων στο σύνολο του Δήμου μας.
Τα βέλη στράφηκαν κυρίως προς τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Μανιάτη, ο οποίος αρνείται να υπογράψει την επέκταση των περιβαλλοντικών όρων της Ψυττάλειας, απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση του κεντρικού αγωγού που θα μεταφέρει τα λύματα και που χωρίς αυτόν δεν μπορεί να υπάρξει αποχέτευση στις Δημοτικές ενότητες Παλλήνης και Ανθούσας. (Η Δ.Ε Γέρακα, η Κάντζα και μέρος των Γλυκών Νερών υπενθυμίζουμε ότι είναι ενταγμένες στους περιβαλλοντικούς όρους της Ψυττάλειας από την ίδρυση της και δεν τις αφορά αυτή η υπογραφή. Υποχρέωση όμως μιας δημοτικής αρχής είναι να αντιμετωπίζει το Δήμο ενιαία και αυτό κάνει).
Είναι σαφές λοιπόν ότι σε μία τέτοια συνεδρίαση όλοι οι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι κομμάτων, περιφέρειας και οι υποψήφιοι βουλευτές, πήραν στην πλειοψηφία τους σαφέστατη θέση υπέρ του Δήμου Παλλήνης.
Παρακάτω μάλιστα έχετε την δυνατότητα να τους ακούσετε σε Video.
Βεβαίως, εξακολουθεί να μας εκπλήσσει το θράσος που επιδεικνύουν κόμματα τα οποία κυβέρνησαν εναλλάξ την χώρα μας, όπως το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία που επί σειρά ετών κοροϊδεύουν τους κατοίκους της Αν. Αττικής με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. 
Και αυτό επειδή το ζήτημα της αποχέτευσης το παρακολουθούμε από χρόνια, είναι κάτι που δεν ξεχνιέται. Επειδή αυτή η εφημερίδα λοιπόν, έχει παρακολουθήσει και παρακολουθεί το ζήτημα από χρόνια δεν θα ασχοληθεί με κανέναν υποψήφιο ή νυν βουλευτή που έχει πολυετή παρουσία στην περιφέρεια γιατί η ανυπαρξία λύσης τους βαραίνει στο ακέραιο. Θα προβάλλουμε όμως όσα είπαν δημόσια οι εκπρόσωποι των κομμάτων και κυρίως όσων δεν έχουν καμία ανάμιξη και ευθύνη στην μέχρι τώρα διαμορφωμένη κατάσταση. Γιατί οι δεσμεύσεις τους περιμένουμε πως θα μετατραπούν μετά τις 25 Γενάρη σε υποχρέωση και επαλήθευση της αξιοπιστίας τους. 
Κάτι που θα μας χαροποιήσει βέβαια, όχι μόνο για την αποχέτευση αλλά γιατί θα έχουμε περάσει σε μια άλλη εποχή την πολιτική συνολικά από την απαξίωση που έχει περιέλθει με ευθύνη των κομμάτων που κυβέρνησαν επί δεκαετίες.
Όλοι οι υπόλοιποι αν θέλουν να περισώσουν κάτι από την -όποια- αξιοπιστία τους, θα πρέπει άμεσα να υποχρεώσουν τον υπουργό της συγκυβέρνησης να κάνει το καθήκον του με χρονικό όριο την 25η Ιανουαρίου και να σταματήσει να κοροϊδεύει με αυτόν τον τρόπο και τους πολίτες των παραλιακών Δήμων του Πειραιά και τους πολίτες της Παλλήνης. 
Κατά τις πάγιες και συνήθεις πρακτικές αυτής της συγκυβέρνησης όταν κάποιο θέμα προορίζεται να θαφτεί τότε επιχειρείται η δημιουργία συνθηκών αντιπαλότητας, το έχουμε ξαναζήσει και στο παρελθόν. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παίξουμε το διασπαστικό κοινωνικά παιχνίδι τους. Αποχέτευση στο Δήμο Παλλήνης θα υπάρξει, είτε το θέλουν είτε όχι οι απερχόμενοι υπουργοί και παράγοντες εκπρόσωποι του παλαιοκομματισμού που μας έφερε ως εδώ.
Επειδή το υλικό είναι τεράστιο σε όγκο, θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι να ανέβει όλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.