Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Συντονιστικό Μαθητών, Σχολείων Δήμου Παλλήνης: Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις, Παρασκευή 17 Οκτώβρη 10:00πμ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΡΕΙΑΣ
Ήρθε η ώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας και να σηκώσουμε και πάλι ψηλά το μαθητικό κίνημα! Να διαδηλώσουμε ενάντια στο νέο λύκειο, αλλά και συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Οι σχολικές μας αίθουσες όμοιες με κελιά φυλακής, περιστοιχισμένες από κάγκελα και με τεράστιο αριθμό μαθητών ,σε συνδυασμό με τη μείωση του αριθμού καθηγητών, συνθέτουν το σκηνικό της ήδη υποβαθμισμένης παιδείας που μας “χαρίζει” το κράτος. Τα εξαντλητικά ωράρια, η υποχρεωτική στροφή στη παραπαιδεία, η αποστειρωμένη γνώση , έχουν μετατρέψει τόσα χρόνια τα σχολεία μας σε εργοστάσια τυποποιημένων ανθρώπων. 
Το "Νέο" Λύκειο ανάγκασε καποιους απο τους συμμαθητές μας να στραφούν στην τεχνική εκπαίδευση ,που εχει κυριολετικά κατασπαραχθεί με χιλιάδες καθηγητές σε κατάσταση διαθεσιμοτητας και κατάργηση των περιζήτητων ειδικοτήτων, ενώ αλλοι διέκοψαν οριστικά. Άλυτο παραμένει ακόμη το ζήτημα της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων.Εμείς παλεύουμε για ένα σχολείο και μια κοινωνία χωρίς ανταγωνιστικότητα, με δομές την αλληλεγγύη και την ισότητα. 
Σε αυτόν τον αγώνα μας καλούμε τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς να μας στηρίξουν , καθώς ο αγώνας είναι κοινός. Συγκεντρωνόμαστε στο σταθμό του προαστιακού της Νερατζιώτισας με κατεύθυνση προς το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 17 Οκτώβρη και ώρα 10 το πρωί. Φωνάζουμε όλοι μαζί και διεκδικούμε! Ας κάνουμε τα αδύνατα δυνατά!

Η συγκέντρωση για τους μαθητές Παλλήνης , Πικερμίου,Γέρακα και γύρω περιοχών θα γίνει στο προαστιακό Παλλήνης ώρα 9 και τέταρτο το πρωί.

Συντονιστικό Μαθητών Σχολείων Παλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου