Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Γράφει ο Βασίλης Δημητριάδης
Διευθυντής της ΦΩΝΗΣ του Γέρακα
Δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης

Το να παρακολουθώ τα δημοτικά συμβούλια, είναι κάτι που κάνω από πολύ παλιά, από την εποχή του Δημάρχου Γιάννη Παπαδογεωργάκη. 
Νομίζω ότι είμαι από τους λίγους τακτικούς ακροατές των συνεδριάσεων, ιδιαίτερα από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με την έκδοση αυτής της εφημερίδας. 
Στο αρχείο μου μάλιστα υπάρχει και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από το παρελθόν. 
Μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές τιμήθηκα από τους συνδημότες μου και με τη δυνατότητα να συμμετέχω σε αυτά, ως δημοτικός σύμβουλος, κάτι που προσθέτει θεσμικές υποχρεώσεις στην παρουσία μου εκεί. Βεβαίως θα πρέπει να επισημάνω, ότι το να εκφραστεί κάποιος μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, με δεδομένη την μόνιμη εικόνα της έλλειψης ακροατηρίου, δεν ξέρω τι νόημα μπορεί να έχει. 
-Να πείσει τους συναδέλφους των αντίπαλων συνδυασμών; 
-Να δείξει ότι «έχει άποψη»
-Να “ροκανίσει” το χρόνο; 
Να δημιουργήσει εντυπώσεις; Προσωπικά σε τίποτα από τα παραπάνω δεν προσβλέπω, είτε γιατί συνήθως είναι ανέφικτα, είτε γιατί δεν προσφέρουν (πλην ελάχιστων περιπτώσεων) στον τόπο μου. 
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι με τους συναδέλφους της μειοψηφίας, δεν με χωρίζει τίποτα προσωπικό, άλλωστε λίγους ήξερα από πριν. 
Ακούω όμως πάντα με προσοχή, τις τοποθετήσεις τους. 
Όσο αφορά εμένα, πάντα είχα την δυνατότητα να εκφράζομαι πολιτικά μέσα από αυτό το έντυπο των 5000 φύλλων και ευχαριστώ γι αυτό τους συνεργάτες μου στο Σύλλογο ΠΗΓΗ και τα μέλη του συλλόγου, που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. 
Όπως καταλαβαίνετε, δεν μου είναι άγνωστο ως αντικείμενο ενασχόλησης η καταγραφή όσων συμβαίνουν στη δημόσια ζωή. 
Με αυτό το εφόδιο και με την νέα μου ιδιότητα, ξεκινώ μία στήλη σχολιασμού, που πιστεύω ότι θα συμβάλλει στη, σωστή κρίση των αναγνωστών, όσο αφορά την επιχειρηματολογία (και ενίοτε την συμπεριφορά) εκείνων που εμπιστεύτηκαν για να τους εκπροσωπούν. 
Στο τελευταίο συμβούλιο λοιπόν, δεν είχαμε ένα, ούτε δύο θέματα... 


Είχαμε 32 ολόκληρα θέματα ημερήσιας διάταξης συν δύο εκτός ημερήσιας διάταξης, συν τρία - τέσσερα που υπεβλήθησαν από την πλευρά της μειοψηφίας ως «εκτός ημερησίας»... 
Τα περισσότερα θέματα προχώρησαν και η διαδικασία εξελισσόταν ομαλά, μέχρι που η συζήτηση έφτασε σε θέματα που αφορούσαν κάπους ανακεφαλαιωτικούς πίνακες για την αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων, την κατασκευή πεζοδρομίων και κάποιων άλλων έργων. 
Λόγω χώρου, θα σταθώ όμως ειδικά στην αποχέτευση, όπου η τεχνική υπηρεσία μέσα από μία αναλυτική έκθεση, περιέγραφε διάφορα προβλήματα που συνάντησε το έργο με συνέπεια την ελαφρά διαφοροποίηση του κόστους κατασκευής, (η οποία σημειώστε όμως, δεν διαφοροποιούσε το τελικό χρηματικό ποσό, διότι επιβάρυνε το... εφεδρικό “πορτοφόλι” των απρόβλεπτων, πρόβλεψη που υπάρχει πάντα στην κατασκευή μεγάλων έργων προκειμένου να υπάρχει κάποια οικονομική «ελαστικότητα» για διάφορα προβλήματα που προκύπτουν κατά την κατασκευή. 
Στην πορεία της συζήτησης, (η οποία κατά την άποψή μου θα έπρεπε να είναι σύντομη, αφού αφορούσε μία απόλυτα νόμιμη και συνήθη πρακτική), αυτό που είδα ήταν μία προσπάθεια από πλευρά της μειοψηφίας να επικεντρωθεί η προσοχή αλλού και όχι σε αυτό καθ΄αυτό το έργο, το οποίο θυμίζω ότι βρισκόταν υπό μόνιμη αμφισβήτηση μέχρι πριν από τις εκλογές. 
Ένα έργο το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και εδώ και καιρό συνδέονται μάλιστα και νοικοκυριά στο δίκτυο! 
Και αυτό είναι γεγονός που δεν μπορεί κανείς να το ακυρώσει με λόγια, όταν οι πρώτοι 350 συμπολίτες μας, ήδη απαλλάχτηκαν από το βραχνά του μηνιαίου χαρατσιού της εκκένωσης των βόθρων τους και όταν περίπου 3000 μέτρα αγωγών έχουν τοποθετηθεί. 
Τώρα αν κάποιοι ασχολούνται είτε με μικροπροβλήματα διάσπαρτα σε όλο το μήκος του έργου λόγω κάποιων καθιζήσεων από τις (ουκ ολίγες φέτος) βροχές, είτε με κάποιες επιπλέον εργασίες που χρειάστηκαν, ώστε να παρακαμφθούν κάποια δίκτυα ύδρευσης ή ομβρίων κυρίως σε κάποιους δρόμους του Γαργηττού Ι, (πάντα με την άδεια της ΕΥΔΑΠ φυσικά), είτε ακόμα και με κάποιες ενδεχόμενες “κακοτεχνίες”, το τελικό αποτέλεσμα είναι εδώ, το έργο είναι μία πραγματικότητα και χωρίς να επιβαρυνθεί ο τελικός προϋπολογισμός του, (κάτι που ίσως... κάποιοι θα ήθελαν να συμβεί, ώστε -υποκριτικά- να το προβάλλουν ως «ύποπτο γεγονός» και απόδειξη «κακοδιαχείρισης»). 
Ο Δήμος Παλλήνης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι είναι η μοναδική περιοχή στα Μεσόγεια που διαθέτει σήμερα αποχέτευση και έπεται και η συνέχεια με εξασφαλισμένα κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, που αφορά την επέκτασή της σε όλο το Δήμο! 
Φυσικά δεν πρόκειται τίποτε να επισκιάσει αυτό το γεγονός, έστω και εάν αναμασώνται τέτοια -συνηθισμένα πράγματι στις... μειοψηφίες- επιχειρήματα, σε μια «χοντροκομμένη» προσπάθεια να το ακυρώσουν! 
Για όλα τα παραπάνω, θεωρώ καθήκον μου να αντιδρώ στις λαϊκίστικες λογικές όσων επιχειρούν να αλλάξουν τους... νόμους της φυσικής, «κλέβοντας στο ζύγι» της αλήθειας, για να γείρει η ζυγαριά στην πλευρά που έχουν ακουμπήσει τα «δράμια» τους, όταν στην άλλη της πλευρά, υπάρχουν ολόκληροι... «ΤΟΝΝΟΙ» ΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ, που μέχρι πρόσφατα μάλιστα έλεγαν ότι... δεν υπήρχε!!! Και επιπλέον χαίρομαι γιατί θα συμμετέχω σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο, όταν συνεχιστούν τα έργα της αποχέτευσης σε κάθε άκρη του Δήμου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.