Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

"Έφυγε" ο Δημήτρης Γενιάς...

 Άλλος ένας παλιός Γερακιώτης, ξεκίνησε για το τελευταίο του ταξίδι. Ένας άνθρωπος  που αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην υπηρεσία των «κοινών» και προσέφερε ως Κοινοτικός Σύμβουλος Γέρακα επί 12 συναπτά έτη.
Ο Μήτσος ο Γενιάς για τους παλιότερους, ο Γενιάς ο Δημήτρης, πλήρης ημερών, σε ηλικία 92 ετών δεν είναι πια αναμέσά μας. Ταξιδεύει για να συναντήσει τους άλλους πρωτοπόρους αγωνιστές του Γέρακα που έφυγαν πριν από τον ίδιο.
Για τους νέους και τους παλιούς κατοίκους, θα πρέπει να γράψουμε ότι κάποιους ανθρώπους όπως ο "κυρ Μήτσος" θα πρέπει να να τους τιμούμε γιατί φορτώθηκαν στις πλάτες τους το τότε Γέρακα και αγωνίστηκαν για να δημιουργήσουν συνθήκες για να διαμορφωθεί από αυθαιρετούπολη και αγροτεμάχια χωρίς ιδιαίτερη αξία, σε οργανωμένη πόλη. Αυτή η πόλη που σήμερα βλέπουμε (και συχνά παραπονιόμαστε για διάφορους λόγους), ξεκίνησε να διαμορφώνεται από το απόλυτο μηδέν, με πολύ αγώνα και θυσίες. 
Και στο κάδρο αυτών των αγώνων υπήρχαν άνθρωποι σαν τον κυρ Μήτσο το Γενιά και πολλούς ακόμα τους οποίους επίσης τιμούμε, αναγνωρίζουμε και ευγνωμονούμε για το έργο τους.
Η Δημήτρης Γενιάς διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Γέρακα με το συνδυασμό του Γιάννη Παπαδογεωργάκη, "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" από το 1982 έως το 1994. 
Στη διάρκεια της θητείας του άσκησε και τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου της Κοινότητας Γέρακα.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρακα "Η ΠΗΓΗ", και η ΦΩΝΗ του Γέρακα, απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η εξώδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ι.Ν του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, σήμερα Πέμπτη και ώρα 16:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.