Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Και με... την "βούλα" στο σχέδιο πόλης η Ανθούσα!!!

Την Παρασκευή το απόγευμα 12 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εγκρίνεται η Πολεοδομική Μελέτη της επέκτασης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δ.Ε. Ανθούσας, Δήμου Παλλήνης (ΦΕΚ 167 Α.Α.Π. 12 Αυγούστου 2016)
Ο Δήμαρχος κ.Αθανάσιος Ζούτσος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη.
(Διαβάστε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Παλλήνης)


Γράφει ο Βασίλης Δημητριάδης
(Με τη δική μου ματιά)
Συμμεριζόμενος απόλυτα την ικανοποίηση αυτή του Δημάρχου, και γνωρίζοντας ότι προήλθε μετά από όχι και λίγους αγώνες με το γνωστό "τέρας της γραφειοκρατίας", του Ελληνικού δημοσίου, πάνω στο οποίο βασίζονταν και πολιτικοί και πολιτικές επί χρόνια θα επιχειρήσω να αποτυπώσω μερικά πράγματα που θεωρώ λογικά.
Μία δημοτική αρχή, όσο δραστήρια και αν είναι (και η δημοτική αρχή του Δήμου Παλλήνης έχει έμπρακτα αποδείξει με έργο πόσο δραστήρια και αποτελεσματική είναι), χρειάζεται σύμμαχό της και τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας. 
Ο πλήρης από κάθε άποψη φάκελος του σχεδίου πόλης της Ανθούσας περίμενε όμως σε κάποιο συρτάρι του υπουργείου κάποιον να ασχοληθεί μαζί του. Οι συνεχείς επισκέψεις σε αρμόδιους παράγοντες και οι προσπάθειες του Δημάρχου τόσα χρόνια για το ζήτημα (όπως και για όσα ακόμα εκκρεμούν), ήταν και συνεχείς και επίμονες. Όμως σε όλα αυτά τα ζητήματα που υπήρχε συναρμοδιότητα με την κεντρική εξουσία, προσέκρουε στις γνωστές αρτηριοσκληρυνσεις και φυσικά τις γνωστές πολιτικές "μαϊμουδιές" και τρικλοποδιές, που άλλωστε αποτελούσαν και τα κύρια όπλα εναντίον των τοπικών κοινωνιών, από ένα σύστημα που δομήθηκε για να τις έχει σε πολιτιστική και πολιτική ύπνωση, στο περιθώριο και όχι για να τις υπηρετεί... Με την ψήφο όλων μας βεβαίως...
(Ξεφεύγω από το θέμα αλλά πολύ θα ήθελα να αναφερθώ και στο διαπλεκόμενο τηλε-τοπίο και στα θαλασσοδάνεια στους καναλάρχες και τα 50 εκ. που αδυνατούσαν να δικαιολογήσουν, τη στιγμή που 11 συνεχείς φορές μειώνονταν οι συντάξεις, αλλά... δεν θα το κάνω) 
Θα αναφέρω όμως το εξής: Ότι μετά το αποχετευτικό (ένα ώριμο έργο ενταγμένο σε χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης), το οποίο μετά από δεκαετίες αδιαφορίας από πλευράς Πολιτείας, σήμερα υπήρξε πολιτική βούληση και αποφάσεις να προχωρήσει, έτσι και το σχέδιο της Ανθούσας αποτελεί, το δεύτερο "χειροπιαστό" παράδειγμα (στο Δήμο μας), που όπως έχω γράψει σε προηγούμενο φύλλο της ΦΩΝΗΣ του Γέρακα, αποδεικνύει ότι υπάρχει μία σημαντική αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης των τοπικών κοινωνιών, και των θεσμικών του αιρετών του οργάνων.
Άλλοι βεβαίως μπορεί να διαφωνούν, όμως με βάση τα όσα μέχρι σήμερα έχω δει, θεωρώ ότι αντικατοπτρίζει (κατά την άποψη μου πάντα) και μία κεντρική πολιτική αλλαγή, που μέσα από πολλά (εντός και εκτός συνόρων εμπόδια), δείχνει να βγαίνει σήμερα σε ξέφωτο...
Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί και στον Δήμο μας το επόμενο διάστημα δεδομένων των πολλών εκκρεμοτήτων για τις οποίες οι διάφοροι υπουργοί του δίχρωμου πολιτικού μίγματος που κυβερνούσε και συγκυβερνούσε, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΝ στις πάλαι ποτέ εποχές του... "Μανταμσουσουδισμού"
Αναμένουμε λοιπόν την συνέχεια και στα άλλα καυτά ζητήματα του Δήμου Παλλήνης που υπάρχουν στα σκονισμένα συρτάρια των αρμοδίων υπηρεσιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.