Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Εκδήλωση για την Κλιματική Αλλαγή από το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα με την συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Γέρακα, την Παρασκευή 19 Μαΐου

Το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα μετά από μια σχολική χρονιά γεμάτη δράσεις με άξονα το πιλοτικό πρόγραμμα της Κλιματικής Αλλαγής, έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση, ένα Art Festival, που θα είναι ένα δημιουργικό Happening στην κεντρική πλατεία του Γέρακα την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 7:00μ.μ.. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία του Δήμου Παλλήνης και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η τοπική κοινωνία και το δυναμικό της να συμπεριληφθεί και να ενημερωθεί σε κεντρικό σημείο της καθημερινής δραστηριότητάς της.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και τα τρία περιβαλλοντικά προγράμματα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, «Κλιματική Αλλαγή. Ο πλανήτης θα αντέξει. Εσύ;», «Ανακύκλωση - Σχολικός κήπος - Μικροί Δημοσιογράφοι για το περιβάλλον», «Η ζωή μας από ψηλά» καθώς και το 2ο ΓΕΛ Γέρακα.

Η δράση θα περιλαμβάνει: Πέντε εικαστικά έργα με θέμα την Κλιματική Αλλαγή, που θα φιλοτεχνηθούν εκείνη τη στιγμή από μαθητές των δύο σχολείων, stands με αφίσες και ζωγραφιές των μαθητών που τις έχουν φιλοτεχνήσει καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, μπουφέ με οικολογικά προϊόντα, γλυπτά με ανακυκλώσιμα υλικά, ζωντανή μουσική, ζωντανή διαφήμιση – μαθητές θα ντυθούν κάδοι ανακύκλωσης διάφορων υλικών. Οι συμμετέχοντες, μαθητές και καθηγητές, θα φορούν μπλουζάκια με τον λογότυπο των προγραμμάτων, όπως επίσης θα υπάρξει προβολή video και power-points εργασιών των μαθητών για το συγκεκριμένο θέμα. Θα διανέμονται φυλλάδια στους περαστικούς με θέματα από τα τρία περιβαλλοντικά προγράμματα και τέλος οι μαθητές θα κάνουν ρεπορτάζ με τους περαστικούς για θέματα ανακύκλωσης και πρασίνου.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής του 1ου Γυμνασίου Γέρακα και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα σε πιλοτικό Πρόγραμμα της UNESCO για τα σχολεία του δικτύου ASPnet (Associated Schools Project network), με θέμα την Ολιστική Σχολική Προσέγγιση στην Κλιματική Αλλαγή. Το πρόγραμμα συντονίζεται από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.