Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

"ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ" ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ


Μία καταπληκτική παράσταση είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Παρασκευή 10 Μαρτίου στο Πολιτιστικό κέντρο του Γέρακα, από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ. 

Για μία ακόμα φορά οι 350 περίπου θέσεις του ίσως πιο πλήρους και σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου των Μεσογείων, αποδείχτηκαν λίγες για να καλύψει τις ανάγκες του κοινού που έσπευσε να παρακολουθήσει την παράσταση.
Αναδείχτηκε λοιπόν η ανάγκη για επανάληψη της παράστασης κάτι που όπως είπε στο τέλος κατά την παρουσίαση των συντελεστών η σκηνοθέτις της παράστασης Ασπασία Τζιτζικάκη, "μπορεί να γίνει εάν το επιθυμείτε".  
Ο "Κοινός Λόγος" της Έλλης Παπαδημητρίου, είναι κάποιες χαρακτηριστικές κάθε εποχής, αφηγήσεις γυναικών, ή καλύτερα ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από αυτές τις αφηγήσεις, όπου οι μεταπτώσεις των συναισθημάτων του κοινού είναι συνεχείς. 
Χρονικά αναφέρεται στις πιο πονεμένες περιόδους της ματωμένης ιστορίας του Έθνους μας, από την Μικρά Ασία, και την Καταστροφή, στην κατοχή και στον αιματηρό Εμφύλιο και ότι αυτός επέφερε στην Ελληνική κοινωνία τα επόμενα χρόνια. 
Οι ηθοποιοί ζούσαν μέσα στο ρόλο τους, οι αφηγήσεις τους πολλές φορές γίνονταν βέλη που σημάδευαν τις καρδιές των θεατών. 
Κατάφεραν (και γι αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές) να μεταδώσουν τη συγκίνηση και να διαμορφώσουν ένα κλίμα στο οποίο βρισκόταν μαζί τους και ο θεατής, αμίλητος μεν αλλά ζωντανός, να ζει μέσα από τις αφηγήσεις και να ταξιδεύει μέσα στο ίδιο κόσμο.
Φυσικά αυτό που έμενε μετά από όλα αυτά ήταν και ένας προβληματισμός, αφού οι αφηγήσεις, πολλές φορές άφηναν και μία πικρή γεύση για εμάς... τους Έλληνες... 
Πέρα από τις αφηγήσεις, υπήρχε και ένα μουσικό κομμάτι, που ερχόταν να "υπερχειλίσει" την ήδη υψηλή συναισθηματική φόρτιση του κοινού. 



Μπράβο σε όλους και προσωπικά νιώθω και περήφανος για τις φίλες και συναδέλφους μου που έπαιξαν και ανέδειξαν το ταλέντο τους. 
Πολλά συγχαρητήρια στους μουσικούς της παράστασης και φυσικά στην κα Ασπασία Τζιτζικάκη, την υπεύθυνη αυτής της υπέροχης βραδιάς.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ - ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΖΙΝΕΛΗ ΠΟΠΗ
ΚΟΠΤΗ ΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΑ
ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΜΕΛΙΣΣΑ ΒΑΣΩ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΤΑ
ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΣΥ
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΛΕΥΚΟΘΕΑ

ΜΟΥΣΙΚΟΙ
ΒΕΡΥΚΟΚΟΣ ΝΙΚΟΣ - ΒΙΟΛΙ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ΚΡΟΥΣΤΑ
ΜΗΤΣΗΣ ΒΑΓΕΛΗΣ - ΚΙΘΑΡΑ
ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ ΣΟΝΙΑ - ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ
ΦΑΣΟΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΛΕΥΚΟΘΕΑ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.