Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ «ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα & Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Εφήβους «ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ: ΟΠΕΡΑ»


Ο Δήμος Παλλήνης & η Κοινωφελής Επιχείρηση σε συνεργασία με την παραγωγή της Όπερας της Βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέρος του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 6 Μαϊου 2016 και ώρα 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα την διάσημη όπερα «Παλιάτσοι», του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, η οποία πραγματεύεται την τραγική ιστορία του επικεφαλής ενός περιπλανώμενου θιάσου της commedia dell' arte, σε σκηνοθεσία του Ισίδωρου Σιδέρη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.
Η Όπερα της Βαλίτσας ξεκίνησε το 2011 από την Εθνική Λυρική Σκηνή σαν μια καλλιτεχνική δράση που είχε κύριο σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό, μυώντας το στον μαγικό κόσμο της όπερας και του λυρικού ρεπερτορίου. 
Οι παραγωγές της Όπερας της Βαλίτσας είναι ευέλικτες και ταξιδεύουν σε απρόσμενους χώρους (πνευματικά κέντρα, μουσεία, βιβλιοθήκες, αρχαιολογικούς χώρους) με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με συνοδεία ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά... μέσα σε μια βαλίτσα.

Επιπλέον η συνεργασία με τη Λυρική Σκηνή συνεχίζεται με ένα άκρως ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους με τίτλο «Επόμενη στάση: Όπερα!».
Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο το οποίο απευθύνεται σε εφήβους με στόχο τη γνωριμία τους με το λυρικό θέατρο και την εξοικείωσή τους με την τέχνη του λυρικού τραγουδιού.

Οι εκπαιδευτές της ΕΛΣ, σε συνεργασία με ένα διακεκριμένο πιανίστα κι έναν επαγγελματία μονωδό, παρασύρουν τους νέους σε μία γιορτή σύμπραξης των τεχνών, που είναι, άλλωστε, και το κύριο χαρακτηριστικό της όπερας.
Χρησιμοποιώντας στοιχεία λυρικής ερμηνείας, αλλά και δραματοποίησης, ενεργοποιούν κι ευαισθητοποιούν τους νέους, ανανεώνοντας την οπτική τους απέναντι στην όπερα μέσα από μία μαγευτική εμπειρία.


Το εν λόγω δρώμενο θα παρουσιαστεί στις 20 Απριλίου 2016 στις πρώην αποθήκες ΚΑΜΠΑ με τη συμμετοχή 100 περίπου μαθητών από τις τάξεις Α&Β του 2ου Γυμνασίου Παλλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου