Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Προσφορά του Συλλόγου «Ο Παλληνεύς» στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Παλλήνης

Μια σημαντική πρωτοβουλία προσφοράς προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παλλήνης, που ενισχύει το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, έλαβε ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Παλαιών Κατοίκων Παλλήνης «Ο ΠΑΛΛΗΝΕΥΣ». 

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου συγκέντρωσαν και προσέφεραν στις 350 δικαιούχες οικογένειες που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 1200 συμπολίτες μας, σημαντικές ποσότητες τυποποιημένων τροφίμων μακράς διάρκειας(ελαιόλαδο, ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, γάλα, ζάχαρη, αλεύρι κ.λ.π.) 
Να σημειωθεί ότι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί καθημερινά(09:00 έως τις 14:00), επί της οδού Μιαούλη 28 στη Δ.Ε. Γέρακα του Δήμου Παλλήνης. 
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του από το 2011 έως και σήμερα, με στόχο την κοινωνική προστασία και μέριμνα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.  
Επιδίωξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι να συμβάλει μέσα από οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης ατόμων και οικογενειών.  
Προβάλει, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί, με βάση τα αιτήματα και τις ανάγκες, τον πληθυσμό της πόλης μας καθώς και άλλους συλλογικούς φορείς, ιδιώτες, τοπικές επιχειρήσεις κλπ. για να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς κατηγορίες του κοινωνικού ιστού της πόλης μας. 
Προμηθεύει με προϊόντα δημότες της Παλλήνης που βρίσκονται σε αδυναμία, εξασφαλίζοντας την ισονομία και την αξιοπρέπεια των ωφελουμένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.