Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ο Δήμος Παλλήνης, Μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου ELISAN (Ευρωπαικό Δίκτυο για την Τοπική Ενσωμάτωση και την Κοινωνική Δράση)

Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Τοπική Ενσωμάτωση και την Κοινωνική Δράση(ELISAN) εντάχθηκε πλέον ο Δήμος Παλλήνης, μετά από πρόταση και ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μελών, η οποία συγκλήθηκε στις 27 Ιουλίου 2016, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Ιnnovation in care-Better chances and opportunities for all citizens».

Το Δίκτυο ELISAN, είναι ένα δίκτυο εκλεγμένων αντιπροσώπων που έχει συσταθεί με την υποστήριξη της Επιτροπής των Περιφερειών, με συμμετοχικό ρόλο στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Το όργανο αυτό προωθεί την ευαισθητοποίηση για τις κοινωνικές δράσεις σε τοπικό επίπεδο και επιδιώκει απαντήσεις στις κοινωνικές ανάγκες και τα ζητήματα δικαιωμάτων.

Το συνέδριο «Ιnnovation in care-Better chances and opportunities for all citizens», συνδιοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Τοπική Ενσωμάτωση και την Κοινωνική Δράση(ELISAN), το Δήμο του Ρότερνταμ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κοινωνικών Φορέων(ENSA) και την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Φροντίδα της Νεολαίας(European Youth Care Platform) στις 27 και 28 Ιουλίου 2016.

Παρουσία της περιφερειακής υπουργού Κοινωνικών Υπηρεσιών της πόλης Βένετο, Ιταλίας , κ.Manuela Lanzarin, της Προέδρου του δικτύου ELISAN , Αντιδημάρχου Μασσαλίας κ.Sylvie Carrega, του Δημάρχου Ρότερνταμ κ.Ahmed Aboutaleb και πολλών άλλων Δημάρχων και αντιδήμαρχων Ευρωπαικών πόλεων, πολιτικών σύμβουλων, εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Δήμος Παλλήνης, εκπροσωπούμενος από τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζούτσο και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ειρήνη Κουνενάκη, είχε την τιμή , να παρουσιάσει εισήγηση στο πλαίσιο του Συνεδρίου, με θέμα «Hope and Social Innovation: the example of Pallini», εστιάζοντας στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.