Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ


Σύλλογος Γονέων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα
goneiskallitexnikou@gmail.com

ΜΟΥΣΙΚΗ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 2/11/15

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα εκτιμώντας την γενικότερη κατάσταση στα σχολεία όπου τα κενά παραμένουν εκρηκτικά με ελλείψεις εκατοντάδων εκπαιδευτικών και τα Ειδικά Σχολεία να είναι κλειστά ή να υπολειτουργούν, αποφάσισε την συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Δευτέρα 2/11/2015 με συγκεντρώσεις στα Προπύλαια μαθητών, καθηγητών και γονέων, οι οποίες διοργανώνονται από την Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, και την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων και θα συμμετέχει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.



Προσυγκέντρωση στις 10.00 π.μ. Από τις 11.00 μέχρι τις 12.30, τα Μουσικά σχολεία και το Καλλιτεχνικό σχολείο Αττικής θα παρουσιάσουν μουσική-καλλιτεχνική διαμαρτυρία, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία στην Βουλή.
Εδώ και ένα μήνα δίνεται ένας ηρωικός αγώνας για να ανοίξουν και να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία της πατρίδας μας, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, ψηφίσματα, στάσεις εργασίας.

Το Υπουργείο αποποιείται τις ευθύνες του για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί φέτος στην εκπαίδευση. Ούτε μία ΣΥΓΓΝΩΜΗ δεν βρήκαν να πουν στους γονείς, στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στα μαθητές με ειδικές ανάγκες για τα χιλιάδες κενά και τα κλειστά σχολεία.

Η εμπειρία μας λέει ότι μέχρι σήμερα η ικανοποίηση των αιτημάτων μας γίνεται κάτω από την πίεση και πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων γονιών μαθητών και εκπαιδευτικών χωρίς ποτέ να χαριστούμε σε κανέναν.

Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε από το σχολείο μας:
Η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών δεν έχει εξασφαλιστεί. Η σίτιση που προβλέπεται για το σχολείο μας δεν πραγματοποιείται. Το δάπεδο στην αίθουσα μαθημάτων χορού είναι πλέον επικίνδυνη. Οι αίθουσες διδασκαλίας δεν επαρκούν. Οι καθηγητές ειδικοτήτων χορού και θεάτρου δεν έχουν έρθει. Εκτιμούμε ότι είναι αναγκαίο πιο πολύ από ποτέ ένα πανεκπαιδευτικό, αγωνιστικό, πολιτιστικό-μορφωτικό μέτωπο για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών μας.
· Να ανοίξουν τώρα όλα τα σχολεία, όλα τα τμήματα, όλα τα ειδικά σχολεία. Άμεση κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Καμία διδακτική ώρα χαμένη.
· Διασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών, δημιουργία δημόσιου φορέα για όλες τις μετακινήσεις στον χώρο της εκπαίδευσης, δωρεάν σίτιση, οριστική λύση υλικοτεχνικών και κτιριακών υποδομών, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΟΛΟΙ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ την ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.