Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Δελτίο τύπου δημοτικής παράταξης: Πραγματοποιήθηκε η δημόσια συζήτηση του συνδυασμού « Ανθούσα – Γέρακας – Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις» στην Ανθούσα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ:
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/10 η ανοιχτή – δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε ο συνδυασμός « Ανθούσα – Γέρακας – Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις» με τους κατοίκους της Ανθούσας. Το παρόν έδωσε και η τοπική σύμβουλος, εκλεγμένη με τον συνδυασμό «Όλοι Μαζί» , κα Εύη Τσομάκη, η οποία ανέδειξε την ύπαρξη σοβαρότατων προβλημάτων της περιοχής , τονίζοντας μας ότι παρ’ όλες τις προσπάθειες που καταβάλλει δεν βρίσκει την ανταπόκριση που απαιτείται από την Δημοτική Αρχή.
Στη πρώτη συνάντηση, ξεκινώντας ένα κύκλο επαφών και συζητήσεων με τους δημότες του Δήμου Παλλήνης ανά γειτονιά, που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κατάστημα της Ανθούσας, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι εξέφρασαν έντονα τους προβληματισμούς τους και τα παράπονά τους, τονίζοντας ότι νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας , καθώς η πόλη τους είναι τελείως ξεχασμένη από την Δημοτική Αρχή και δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα με τις άλλες περιοχές του ενιαίου Δήμου Παλλήνης .
- Η καθημερινότητά τους αντί να καλυτερεύει γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη με τα προβλήματα να διογκώνονται μερα με τη μέρα.
- Η εγκληματικότητα στην περιοχή καλπάζει το τελευταίο διάστημα, συνέπεια του γεγονότος ότι ο φωτισμός σε πολλα σημεία της περιοχής είναι ελλιπής έως και ανύπαρκτος και η αστυνόμευση της περιοχής δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της. Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι οι κολόνες φωτισμού που είχαν τοποθετηθεί από την Δημοτική Αρχή σε διάφορα σημεία της περιοχής, με πρωτοβουλία του πρώην προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κου Μαλλή Παναγιώτη, ξηλώθηκαν αφού κρίθηκαν παράνομες από τη ΔΕΗ!
- Οι πρώτες βροχές προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στους δρόμους και πολλά προβήματα στην κυκλοφορία, ιδίως στην λεωφόρο Ανθούσας και την Αγίου Αθανασίου.
- Τα δρομολόγια των λεωφορείων έχουν αραιώσει σε τέτοιο βαθμό που οι κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να περιμένουν ώρες προκειμένου να μετακινηθούν.
- Το Δημοτικό κατάστημα της Ανθούσας λειτουργεί με ένα άτομο προσωπικό, με αποτέλεσμα όταν αυτό αρρωσταίνει (κάτι που έχει συμβεί πρόσφατα), να μπαίνει λουκέτο και να καθίσταται αδύνατη η εξυπηρέτηση των πολιτών.
- Όσο για τους εκλεγμένους της Δημοτικής Αρχής από την Ανθούσα, όπως μας ενημέρωσαν οι δημότες είναι «άφαντοι» πλην του Τοπικού Συμβούλου κου Μανάκου Αναστάσιου.
Στη συνέχεια η συζήτηση μεταφέρθηκε και στο σχέδιο πόλης και όπως και οι ίδιοι μας είπαν χαρακτηριστικά «Το σχέδιο πόλης εδώ και χρόνια προχωράει και εδώ και χρόνια στο ίδιο σημείο είναι».
Έντονη ήταν επίσης η αντίδρασή τους και για τις φήμες που κυκλοφορούν για τον πολυσυζητημένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή της Ανθούσας, καθώς όπως μας είπαν δεν έχουν καμία ενημέρωση για την κατασκευή και την λειτουργία του, ενώ φαίνεται καθαρά ότι η απόφαση για να κατασκευαστεί στην Ανθούσα, ήταν προειλημμένη.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης, κος Παναγιώτης Μερτύρης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, ενημέρωσε για τις θέσεις του συνδυασμού επί όλων των ζητημάτων και ιδίως για το φλέγον θέμα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).
Ο κος Μερτύρης τόνισε την προχειρότητα με την οποία προσεγγίζεται ένα τόσο σημαντικό θέμα από την Δημοτική Αρχή, χωρίς να υπάρχει κανένας σχεδιασμός και καμία ουσιαστική ενημέρωση για το αν όλο αυτό θα έχει κάποιο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος και κυρίως αν θα λειτουργήσει προς όφελος των δημοτών.
«Πρόκειται για μια πολύ ανεύθυνη κίνηση και πρέπει άμεσα η ηγεσία του Δήμου ν’ αλλάξει τακτική γιατί αλλιώς θα μας βρει όλους απέναντι», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια κατέγραψε όλα τα προβλήματα της περιοχής και δεσμεύτηκε να τα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο πιέζοντας όσο μπορεί την Δημοτική Αρχή προκειμένου να δοθούν λύσεις.
Επίσης, ευχαρίστησε θερμά για την ανταπόκριση των κατοίκων της Ανθούσας στο κάλεσμα του συνδυασμού!

Τέλος τόνισε χαρακτηριστικά, ότι παραμένει πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, θα ακολουθήσουν παρόμοιες συναντήσεις σε όλες τις περιοχές & γειτονιές του ενιαίου Δήμου Παλλήνης, θα είναι συνέχεια δίπλα στους πολίτες και θα αγωνίζεται καθημερινά προς όφελος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.