Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

3ο Δημοτικό σχολείο Γέρακα:Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “ROBOT FALCONS”


Λάβαμε ένα μήνυμα από τον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, με το οποίο μας πληροφορούσε ότι 12 μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξης, έχουν συγκροτήσει και λειτουργούν «Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής», στα πλαίσια μάλιστα των απογευματινών δραστηριοτήτων. Μας ερωτούσαν μάλιστα εάν μας ενδιαφέρει να δημοσιεύσουμε δύο άρθρα μέσα από τα οποία περιγράφεται όλη η προσπάθεια, τα ερεθίσματα, οι εργασία και ο στόχος αυτής της εργασίας.




Φυσικά η απάντηση ήταν καταφατική, ο ρόλος ενός τοπικού εντύπου άλλωστε αυτός είναι και οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη του με χαρά ανταποκρίνονται, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σχολεία. Μέσα σε αυτούς τους χώρους ζούν και διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά μας, οι αυριανοί πολίτες, και κάθε δραστηριότητα έχει το σεβασμό μας και φυσικά τη στήριξή μας όταν αυτό ζητηθεί.




Δεν θα αναλωθούμε σε συγχαρητήρια προς οποιονδήποτε, αφενός γιατί είναι αυτονόητα, αφ΄εταίρου διαισθανόμαστε ότι στο μέλλον θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να συγχαρούμε τα παιδιά και τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας.
Ένα μήνυμα που θέλουμε να τους απευθύνουμε έιναι ότι η κοινωνία μας, τους έχει ανάγκη. Έχει ανάγκη τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται, έχει ανάγκη τη νοοτροπία με την οποία αύριο θα θελήσουν να αλλάξουν όλα αυτά που τους κληροδοτήσαμε.



Παιδιά κοιτάτε μπροστά μόνο. Αφηστε μας εμάς, είμαστε ένα παρελθόν που πρέπει να ξεπεράσετε.

Οι «λαθροθήρες» ανήκουν στη δικά μας γενιά, όχι στη δική σας! Προχωρείστε μπροστά και αλλάξτε ότι σας ενοχλεί!



Διαβάστε παρακάτω το Δελτίου Τύπου:

"Μαθητές (Ε΄& ΣΤ΄τάξης) του 3oυ Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, δημιούργησαν μια ομάδα Ρομποτικής με το όνομα “Robot Falcons”. Αυτή η ομάδα, με την υποστήριξη της Δ/νσης του Σχολείου και του Δήμου Παλλήνης θα συμμετάσχει, για πρώτη φορά, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας (FIRST LEGO LEAGUE) που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Ο διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 19 Φεβρουαρίου 2017, και θα συνεχιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 11-12 Μαρτίου 2017. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Ζώα Σύμμαχοι» (Animal Allies) και τα παιδιά επέλεξαν να ασχοληθούν με τα γεράκια και, πιο συγκεκριμένα, με το πρόβλημα της μείωσης του πληθυσμού τους παγκοσμίως. Επίσης, κατασκεύασαν ένα ρομποτικό όχημα, το οποίο θα εκτελεί εντολές και αποστολές ανάλογες με το θέμα του διαγωνισμού. Οι μικροί μαθητές θα διαγωνιστούν σε 4 τομείς: Robot Game, Robot Design, Core Values και Project.


Ευχόμαστε ολόψυχα στους μαθητές μας και την ομάδα τους Καλή Επιτυχία στον Διαγωνισμό και να αποκομίσουν όμορφες και δυνατές εμπειρίες!

                        Διεύθυνση του 3ου Ολοημ. Δημοτικού Σχολείου Γέρακα

       Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμ. του 3ου Δημ. Σχ. Γέρακα


Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ σχετικά με την εκπαιδευτική ρομποτική  ΕΔΩ στο 8:28'.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.