Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ


Στα πλαίσια υλοποίησης των δύο σχολικών προγραμμάτων ''Ανακύκλωση-Σχολικός κήπος-Μικροί Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον'' και ''Αγαπημένο μου Ραδιόφωνο'', οργανώθηκε μία επιμορφωτική συνάντηση για τη δημοσιογραφία, τη Πέμπτη 22/12/2016, την οποία παρακολούθησαν οι δημοσιογραφικές ομάδες των δύο προγραμμάτων.
Προσκαλεσμένοι μας ήταν ο δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, συγγραφέας και εκδότης της εφημερίδας ''Νεολόγος'', κ. Ανδρέας Χατζηνικολάου, η κ. Δέσποινα Δαλιάνη, συγγραφέας του βιβλίου ''Η ιστορία του Γέρακα και της Πηγής'' και αρθρογράφος στη ''Φωνή του Γέρακα'' και ο κ. Δημήτρης Βελαώρας, φοιτητής δημοσιογραφίας, επίσης αρθρογράφος στη ''Φωνή του Γέρακα'' . 
Τους συνόδευαν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρακα ''ΠΗΓΗ'', κ. Δήμητρα Μανιού και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γ/σίου Γέρακα, κ. Δήμητρα Δημητροπούλου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν
1. Ο στόχος και ο ρόλος του δημοσιογράφου όταν γράφει ένα άρθρο, μία είδηση ή παίρνει μία συνέντευξη με σκοπό να γράψει ένα άρθρο.
2.Η διαφορά μεταξύ είδησης και άρθρου
3.Πώς προετοιμάζεται ο δημοσιογράφος για μία συνέντευξη και πώς τη διαχειρίζεται
4.Τεχνικές δημοσιογραφικής γραφής (ύφος, βασικό μήνυμα, ταξινόμηση πληροφοριών)
5. Ραδιοφωνικό ρεπορτάζ.

Και όχι μόνο αυτά. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε ενδιαφέρουσες απόψεις, εμπειρίες και βιώματα του κ. Χατζηνικολάου από τη πολυετή ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία.
Ό,τι και όσα αποκομίσαμε, εμείς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας, ήταν πολύτιμη γνώση. Επειδή δε, προσφέρθηκε με τόσο ευχάριστο τρόπο, με εναλλαγές ανάμεσα στην αφήγηση και στη διάδραση, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.